Le Peuch Gite Chambres d'hôtes Guest House Les Eyzies
Gite & Chambre Links Foto's Nieuws Route Beschrijving Contact

De Périgord, dat grotendeels binnen het departement de Dordogne (oppervlakte 9225 km²) ligt, beantwoordt aan het ideaalbeeld van het Franse platteland: weelderig, lieflijk en bezaaid met boerderijen en landhuizen.

De rivieren Isle, Vézère, Dromme en de Dordogne zijn al sinds Gallo-Romeinse tijden verbindingswegen waarover goederen en mensen werden vervoerd.

Le Peuch, dat administratief bij Les Eyzies de Tayac (wereldhoofdstad van de Préhistorie) hoort ligt aan de Vézère. Het dal van de Vézère wordt door de UNESCO erkend als historisch beschermd gebied.

De Périgord is rijk aan vele grotten en is de moeite van het bezoeken waard; er zijn druipsteen grotten, spelonken en trogloditische vestingen. Lascaux is de beroemdste prehistorische grot. Van deze grotten zijn er totaal 48.

De Périgord -zo groen en rustig- was het epicentrum van de honderdjarige oorlog en de frontlinie tussen Frankrijk en het door de Engelsen beheerste Aquitain. Versterkte steden en indrukwekkende kastelen (1200 stuks) zijn de stille getuigen van de zucht naar oorlog.

Gastronomisch Périgord: er zijn woorden die een geheel ander plezier dan kastelen, landschappen kerken en grotten oproepen. Het zijn termen die het gehemelte van menig lekkerbek strelen, zoals de confit, paté met truffels, de eendenborst, omelet met eekhoorntjesbrood en walnotentaart. Het zijn verlokkingen die iemand met het meest strenge caloriearme dieet laat zwichten. De gastronomische Périgord is gebaseerd op gezonde en veelal biologische boeren-producten. Het is niet verwonderlijk dat in de Périgord een heel apart soort toerisme zich heeft ontwikkeld, je zou het een cultureel toerisme kunnen noemen.

Maar wanneer zelfs de grotten en kastelen geen geheim meer voor de bezoekers zullen verbergen, dan blijft er toch nog ongelooflijk veel te doen: dolmen bezoeken, de rivier per kano afzakken, paardrijden, fietsen, lange boswandelingen maken en afgelegen gehuchtjes zien. En dan heeft men nog niet eens de Gallische vestingen en de kampementen van Julius Caesar gezien.

Zelfs de golfers kunnen in de Perigord hun slag slaan: 4 banen (< 50km).

Gun uzelf de tijd om rond te kijken en geniet van het vele dat deze prachtige streek u heeft te bieden. Slechts dan zal de Périgord zich, als een beeldschone vrouw, ontsluieren en haar charmes tonen. Op die manier leert men pas echt de Périgord kennen.

.

Meteo
Het Weer


Périgord

Lascaux

Chateau Beynac

Pip